User Story

GRATIS SCAN

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie? Wat houdt dat eigenlijk in? Tegenwoordig gebeurt bijna alles online. De markt, het kopen van kleding, boodschappen, gadgets, communicatie, scholing, kunst, vermaak, gamen, films, video´s etc. En ook veel mensen hebben hier nu hun vak liggen. Hoe vind je nou wat je wilt hebben tussen al die verschillende informatiestromen? En nog een betere vraag, voor als inderdaad je werk hiertussen is te vinden. Hoe word je vaker gezien? Zoekmachine optimalisatie helpt je hierbij.

Zoekmachine optimalisatie

Er zijn een aantal manieren waarop je hoger in de zoekmachines terecht komt en dus vaker wordt gezien. Het is belangrijk dat je bij jouw website gebruik maakt van SEO (Search Engine Optimization), ofwel zoekmachine optimalisatie. Dit is zo belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat zoekmachines jouw content beter begrijpen en jou zo dus o.a. aan de juiste doelgroep kunnen voorstellen. Een technische SEO en lokale SEO is hierbij vaak het beste, zodat je in jouw buurt gevonden wordt. Om hier gebruik van te maken moet je vaak een aantal kleine dingen aanpassen betreffende je website.

Zoekmachine optimalisatie

Maak je website goed vindbaar

Je website moet zijn te crawlen door zoekmachines, hij moet zijn te vinden. Let op dat je beleid dit toestaat, zo niet dan zal je ook niet gevonden worden. Ook is het zo hoe vaker de link van je site voorkomt op het internet, hoe beter het kan worden gevonden. Zet je URL dus ook op je social media en zorg ervoor dat mensen het delen. Daarnaast speelt de structuur van je website ook een rol. Als je niet precies weet hoe dit allemaal werkt, schroom dan niet om ons in te schakelen. We leggen je graag alle ins en outs uit van de technische SEO kanten van dit verhaal.

Verbeter je conversie ratio

Het doel van je website kan erg uiteenlopen, maar is er altijd wel. En natuurlijk wil je dat dat doel ook bereikt wordt, dat mensen naar jouw website gaan en daar uitvoeren wat jouw site aanbiedt. Om hier dus ook in te slagen bestaat er iets genaamd conversie optimalisatie. Dit is het verbeteren van jouw website om de conversie ratio van bezoeker naar actie te verhogen. Je kunt de conversie op verschillende manieren verhogen en dit allemaal heeft te maken met het verbeteren van je website en dan vooral hoe het met je klanten omgaat. Zorg dat er vertrouwen is en dat het gebruiksvriendelijk is.

Conversie optimalisatie

Maak je website dus zo dat die ook daadwerkelijk zijn functie kan vervullen. Dat mensen hem kunnen vinden en vervolgens ook de juiste acties uitvoeren. Voor zoekmachine optimalisatie is het dus belangrijk dat je gebruik maakt van linkbuilding en dit is het makkelijkst door social media erbij te betrekken. Hierbij zijn er ook een aantal trucs hoe je dit het beste kunt doen, maak hier gebruik van social media optimalisatie. Voor de conversie optimalisatie moet je vooral denken aan hoe klanten jouw website gebruiken en wat ze daarvan vinden. Met dit alles in je gedachte kun je je website verbeteren om zo vaker te worden gezien. Het lijken vaak maar kleine dingen, maar ze helpen op een grote manier.

Hulp nodig met zoekmachine optimalisatie?

Wil je graag? Wij helpen je graag om in korte tijd meer verkeer naar je website of social media-platform te genereren. Aan verkeer alleen heb je echter nog niks. Het draait er allemaal om dat je het verkeer ook naar leads of sales converteert. Wil je graag relevant verkeer tegen zo laag mogelijke kosten? Neem gerust contact met ons op of vul alvast onze quickscan in zodat we je concreet met je aan de slag kunnen gaan.